Wat is #inktober?

Wat is #Inktober?Inktober is opgericht als challenge voor tekenaars, om je uit te dagen te experimenten met andere materialen (inkt) en stijlen, en om andere dingen te tekenen dan je normaal doet. Hiervoor is er elk jaar een ‘promplist’, met een woord voor elke dag om een tekening bij te maken. Jake Parker heeft het bedacht in 2009.

Dit jaar volg ik niet de promplist maar teken ik mijn eigen Inktober challenge. Elke dag een hele figuur tekenen. Meestal teken ik alleen hoofden, gekke koppen, portretten hoe je t wilt noemen.

De laatse 3 maanden van dit jaar wil ik studeren op de hele figuur en ik gebruik Inktober daarvoor als een soort voorproefje

.#inktober dag 4

De jacht op die edelstenen

Een citaat uit een boek dat ik lees op aanraden van Wendy Van Houten die alles weet van boeken literatuur en nog veel meer en die al heeeeel lang mijn vriendinnetje is.